Analyseert en controleert uw verzekeringen en stuurt aan met eerlijk advies.

Wie is LJ RMiA

De drijvende kracht achter LJ RMiA is Lourens J. de Knegt, die het bedrijf met ingang van 1 april 2010 heeft opgericht.

Lourens de Knegt heeft sinds 1986 een ruime ervaring opgebouwd op het gebied van verzekeringen. Hij begon zijn loopbaan een Rotterdamse Makelaar in Assurantiën. Dit familiebedrijf werd in 1870 door zijn betovergrootvader C.A. van Eijck werd opgericht. Lourens de Knegt trad hier als jongste bediende in dienst om het vak te leren. Zijn werkzaamheden bestonden in eerste instantie veelal uit administratieve handelingen; tevens bezocht hij regelmatig de Rotterdamse Assurantiebeurs. Later was hij bij dit bedrijf werkzaam als brandsluiter op de Rotterdamse Assurantiebeurs en bezocht hij hoofdzakelijk bedrijfsrelaties. Daarnaast plaatste hij risico's in de Engelse markt via de in Londen gevestigde broker.

Lourens de Knegt is tevens werkzaam geweest bij Orobio Mees Herman Assuradeuren B.V. en wel als brandacceptant op de Rotterdamse Assurantiebeurs. (Dit bedrijf is later overgenomen door Schermer Assuradeuren, dat later is opgegaan in Delta Lloyd). Daarnaast was hij werkzaam als buitendienstmedewerker bij De Keizer Assurantiën. In deze functie bezocht hij veelal juweliersbedrijven, kunstgalleries, kunstuitleencentra, etc., waarvoor De Keizer Assurantiën speciale blockpolissen had ontwikkeld.

All round

Aansluitend is hij in dienst getreden bij A.J.M.G. Heintz Rotterdam Makelaars in Assurantiën B.V. als all round assurantie adviseur van zakelijke relaties: van taxi- tot schildersbedrijf, van reproductie- tot sloopbedrijf (asbest). Na dit bijna vier jaar gedaan te hebben, maakte hij de overstap naar Den Hollander Assurantiën B.V. in Barendrecht, een assurantiekantoor met veel relaties op de groenten- en fruitveiling. In 2005 werd hij hier tot adjunct-directeur benoemd.

In januari 2007 maakte hij binnen de UMG groep de overstap van Den Hollander Assurantiën naar de Lippmann Groep in Den Haag. Tot april 2010 is hij bij dit makelaarskantoor in dienst geweest, waar zijn werkzaamheden bestonden uit het onderhouden van contact met de grootste relatie van het kantoor en het aansturen van de doelgroepen.

Een reorganisatie maakte een einde aan deze uitdagende baan, maar bood tevens de mogelijkheid om een droom in daden om te zetten: het oprichten van een eigen bedrijf en aan de slag te gaan als oa Contra-Makelaar.

Lourens de Knegt beschikt over alle relevante vakdiploma’s. In februari 2000 is hij beëdigd tot Makelaar in Assurantiën. In 2004 is hij toegetreden tot het RMiA (Registermakelaar in Assurantiën).